Abonnementen

Bij de module Abonnementen kan je automatisch facturen en orders laten genereren.
Je kan dit aanmaken vanuit de klantenfiche of via het + bovenaan de module abonnementen.

Eens je een abonnement hebt opgemaakt kan je bij de abonnement gegevens aanvullen wanneer de facturen opgemaakt moeten worden.

Volgende uitvoering: Wanneer mag de eerst volgende factuur worden opgemaakt?
Periodiciteit: Om de hoeveel tijd wordt er een nieuwe factuur opgemaakt? Net als in een planningsitem kan je ook in een abonnement de herhalende periode configureren. Via instellingen > abonnementen > herhalende periodes kan je de reeds standaard opgegeven periodes door Robaws, anders gaan configureren. In een abonnement kan je nog steeds afwijken van de gekozen herhalende periode door een aangepaste regel in te stellen. Een aangepaste regel instellen doe je door "Aangepast" te selecteren. De einddatum van de herhalende periode wordt in de herhalingsregel opgenomen.
Type: je kan ervoor kiezen of je een order of een factuur aanmaakt.
Actief: Om het automatisch opmaken van facturen in te schakelen zet je dit abonnement op actief. Als je het abonnement wenst stop te zetten, dan kan je het vakje 'actief' deactiveren.

Het item dat op dit abonnement wordt toegevoegd op de lijnen zal altijd verschijnen op de factuur.

Wens je vanuit jouw abonnement direct een factuur op te maken? Dan kan dit via deze knop:

Als je hierop klikt wordt er direct een factuur opgemaakt, jouw abonnement loopt dan gewoon door zoals je deze heeft ingesteld.

Belangrijk: de facturen/orders worden automatisch aangemaakt maar je zal deze wel nog zelf moeten versturen.