Artikelen over: Facturatie

Hoe krijg ik mijn Robaws factuur naar mijn boekhouder of boekhoudpakket?

In Robaws kan je aankoop- en verkoopfacturen op verschillende manieren digitaal bezorgen aan de boekhouder of boekhoudprogramma.
Hierbij een overzicht:

UBL-mail

Bij de instellingen > facturen kan je de functie "UBL e-mail" activeren. De UBL factuur zal via e-mail verzonden worden naar het opgegeven e-mailadres. Dit is het e-mailadres van de boekhouder of het e-mailadres (postbus) van het boekhoudprogramma.

In het facturatie overzicht kan je op basis van een zoekopdracht alle gewenste facturen opvragen. Klik je op "Verstuur naar boekhouder", dan worden alle geselecteerde facturen verstuurd naar het opgegeven e-mailadres.

Er kan een afzonderlijk e-mailadres ingesteld worden voor facturen en creditnota's. Dit stel je in bij de instellingen van de aankoop- en/of verkoopfacturen.

Bij UBL worden enkel artikellijnen overgenomen. Heel zelden wordt er bij sommige boekhoudpakketten ook rekening gehouden met een grootboekrekening.
Indien je vanuit Robaws meerdere facturen in bulk wenst te versturen naar de boekhouder of boekhoudprogramma, gelieve er dan steeds rekening mee te houden dat elke factuur in een afzonderlijk e-mail verstuurd wordt.

UBL-download

Voor "offline" boekhoudprogramma's ofwel boekhoudprogramma's die niet online (in de cloud) werken, is de enige mogelijkheid vaak om de facturen manueel te importeren.
Bij de instellingen > facturen activeer je hiervoor de optie "UBL download".

In het facturatie overzicht kan je op basis van een zoekopdracht alle gewenste facturen opvragen. Klik je op "UBL download", dan wordt er een zip bestand met een verzameling UBL (.xml) bestanden van alle opgevraagde facturen gedownload. Dit bestand kan je vervolgens "unzippen" en importeren volgens de specifieke werkwijze van het boekhoudpakket.

API koppeling

In Robaws wordt er voor bepaalde boekhoudprogramma's een directe koppeling aangeboden.
Deze koppeling kan gemaakt worden voor volgende boekhoudprogramma's:

Klik op het logo van het boekhoudprogramma om meer informatie omtrent de koppeling met het specifieke boekhoudprogramma te raadplegen.

Via Peppol

Hoe werkt de koppeling met Peppol?

Codabox

Hoe werkt de koppeling met Codabox?

Bijgewerkt op: 09/06/2023