Artikelen over: Facturatie

Hoe werk ik met voorschotfacturen?

Automatische manier

Vanuit een offerte kan je facturen opmaken aan de hand van voorschot schijven en een slotfactuur.
Je kan dit terugvinden binnen een offerte onder de tab project planning.

Wanneer je klikt op het euro teken zal automatisch de factuur worden opgesteld.

Op de slotfactuur wordt er automatisch rekening gehouden met de reeds betaalde voorschotten

In de offerte is er een duidelijk overzicht rond de facturatie

Het is ook mogelijk om zelf een factuur te gaan toekennen aan de juiste fase, bv als de voorschotfactuur al opgemaakt was.

Bij het aanmaken vanuit een factuur vanuit fases kan je zelf beheren wat er op de artikellijn zichtbaar is.
Je gaat naar instellingen > offerte > Factureer percentage van fase.

Hier vul je de tekst in die je graag ziet op de artikellijn.

De vervangingscodes ${percentage} en ${phaseName} kunnen enkel hier gebruikt worden, andere vervangingscodes van offertes kunnen ook hier toegepast worden.

Bij het factureren van fases vanuit de offertefiche is het mogelijk dat de factuurlijn wordt weergegeven in de ingestelde taal van de klant.

Ga naar instellingen > offerte om de vertaling toe te voegen.

Factuurlijn in het Frans

Handmatige manier

Je kan deze activeren via Instellingen > Facturatie: Activeer de optie "Voorschot facturen mogelijk"

Binnen een factuur komt er een extra kaart beschikbaar:

Op deze manier zal de totaliteit van de offerte op de factuur komen maar zal er maar een bepaald percentage gevraagd worden om te betalen.

Bijgewerkt op: 21/11/2022