Artikelen over: Modules

Werknemers

Aanmaak

Aan de linkerkant ga je naar de module werknemers en klik je op het + teken.

In deze module kan je d.m.v. de zoekfunctie ook extra zoeken en filteren op naam werknemer, werkgever, type werknemer, skills en functie.

Fiche

Werknemer gegevens

Er worden enkele coördinaten van de werknemer gevraagd die je kan invullen. Daarnaast worden er ook nog enkele zaken extra gevraagd:

Planning groep: de werknemer wordt voor de dagplanning ingedeeld in een ploeg of team. De naam van de planning groep is vrij te kiezen.
Google agenda synchronisatie: zorgt ervoor dat werknemers de werkplanning kunnen zien in hun eigen Google agenda. Bij activatie opent er zich een nieuw scherm. Om de koppeling te maken vul je het mailadres en wachtwoord in van zijn/haar mailaccount.

Samenwerkingsverband

In deze rubriek kan je alle werkgerelateerde en financiële gegevens die betrekking hebben tot deze werknemer invullen. Er zijn 4 samenwerkingsverbanden mogelijk:

loondienst
interim
zelfstandig
onderaannemer
stagiair

Afhankelijk van het geselecteerde type wordt bijhorende info opgevraagd.
Loonkost: de loonkost is een belangrijk gegeven voor de verdere nacalculatie. Dit is de kost die een werknemer jouw bedrijf per uur effectief kost. Vul dus zeker een waarde in!

Adres

Robaws heeft een automatische link met Google Maps. Bij het invullen van het adres toont hij dit automatisch op de bijhorende Google Maps kaart.

Inzichten

Bij de inzichten heb je een zicht op alle werkbonnen die gekoppeld zijn aan de werknemer. Je kan hierop doorklikken, dan krijg je hiervan een lijst.
Bij de inzichten kan je ook zien welk materieel en welke installaties gekoppeld zijn aan de werknemer.

Tabbladen

Certificaten

Wanneer de werknemer speciale certificaten nodig heeft om zijn werk naar behoren uit te voeren, dan kan je deze hier digitaal bewaren.

Planning

Bij planning kan je een overzicht raadplegen van alle data waarop de werknemer ingepland werd voor een bepaalde opdracht. Je vindt een koppeling terug naar het desbetreffende project en kan controleren op welke tijdstippen de werknemer de opdracht aanving en eindigde.

Actieknoppen

Werknemersrollen: dit is een type arbeid die onder artikels wordt toegewezen als 'uurcode'. Aan deze uurcodes wordt een speciaal tarief toegekend voor gebruik op de werkbon. De werknemersrol kan bestaan uit meerdere uurcodes.
Uurcodes zijn artikels. Om artikels als uurcode te laten functioneren, dan is het belangrijk om het vakje 'uurcode' bij het artikel te activeren.
Mobiliteitsvergoeding: je kan een PDF-document opvragen van de mobiliteitsvergoeding per werknemer en het aantal gewerkte uren. Je selecteert een periode van ... tot ... (t.e.m.) en selecteert een werknemer. Als je op PDF klikt, krijg je het overzicht van deze werknemer. Deze PDF kan je gebruiken om uren en kilometers door te geven aan de verantwoordelijke, die zorgt voor een vlotte uitbetaling van de werknemers.
Wanneer je de mobiliteitsvergoeding van alle werknemers in 1 overzicht wenst, dan selecteer je geen werknemers maar enkele een tijdsperiode.
Prestatie-PDF: je kan een PDF-document opvragen van alle werken die door de werknemer zijn uitgevoerd en die werden geregistreerd via een werkbon. Je selecteert een periode van ... tot ... (tem) en selecteert een werknemer. Als je op de PDF klikt, krijg je het overzicht van deze werknemer.