Dynamische pdf-documenten

In de modules offertes, orders, facturen en werkbonnen bieden we de mogelijkheid aan om de huidige pdf-documenten te wijzigen, maar ook om eigen gepersonaliseerde pdf-documenten aan te maken. Je kan zo zelf de structuur van de offerte-pdf vormgeven en bepalen welke kolommen er al dan niet weergegeven worden.

Gebruik

Om templates van pdf-documenten aan te maken of te wijzigen, ga je naar instellingen > module > pdf > templates.
Klik je een template aan, dan wordt de achterliggende configuratie van die template weergegeven.

Instellingen - template offerte-pdf

Je kan per taal een afzonderlijke template aanmaken. Elke template kan je een (interne) naam naar keuze geven.

Statussen

Onder de rubriek 'statussen' kan je zelf bepalen welke gegevens er al dan niet op het pdf-document mogen weergegeven worden.

Titel: titel of documentnaam die op het pdf-document zal weergegeven worden.
Wens je echter meer standaardtekst te voorzien, schakel dan de functie 'gebruik template header' in. Een uitgebreide teksteditor zal weergegeven worden.

Kolommen

Onder de rubriek 'kolommen' kan je de kolommen toevoegen die je op het pdf-document wenst weer te geven.
Zo kan je een template aanmaken waarbij enkel kolommen met verkoopprijzen worden weergegeven, terwijl je in een andere template enkel de kolommen met kostprijzen voorziet.

Eenmaal je de template(s) geconfigureerd en bewaard heb, kan je de pdf-documenten opvragen vanuit de offerte.

Nieuwe pdf-templates worden nog niet standaard opgenomen in een reeds bestaande E-mailtemplate. Gelieve zo steeds een nieuwe E-mailtemplate toe te voegen en de gewenste pdf-documenten te koppelen. Dit is wel in ontwikkeling en zal binnenkort voorzien worden.

Bijgewerkt op: 23/07/2024