Artikelen over: Offerten & Calculatie

Hoe gebruik ik activiteiten?

In Robaws kan je gebruikmaken van 'activiteiten' om een overkoepelende kostenplaats te creëren, waaronder tal van artikelen, posten, ... kunnen vallen.

Gebruik

Heb je één of meerdere activiteiten aangemaakt, dan kan je een activiteit toewijzen aan een artikel.
Hiervoor open je de artikelfiche en selecteer je de gewenste activiteit.

Er kan slechts één activiteit toegewezen worden aan een artikel.

De activiteit die je toewijst aan een artikel, wordt als de 'standaard' activiteit beschouwd. Maak je een aankoop- of verkoopdocument aan en voeg je een artikel toe, waaraan een activiteit is toegewezen, dan wordt die activiteit overgenomen en toegewezen aan het artikel in het document. De toegewezen activiteit kan je steeds wijzigen in het document.

Documenten waarin één of meerdere activiteiten kunnen toegewezen worden:

Aankoop- en verkoopfactuur
Bestelbon
Order
Offerte (gecalculeerde)
Werkbon

De kostprijzen van de artikelen uit bovenstaande documenten worden opgenomen in de projectnacalculatie. Aangezien je activiteiten aan deze documenten kan toewijzen, spelen activiteiten ook zeker een grote rol in de projectnacalculatie. Wens je meer informatie over het gebruik van de projectnacalculatie, raadpleeg dan gerust even volgend artikel: Project nacalculatie

Instellingen

Via instellingen > algemeen > stamgegevens > overige kan je de functie 'Activiteiten' activeren.
Klik je door op deze functie, dan kan je meteen één of meerdere activiteiten definiëren.

Bijgewerkt op: 17/10/2024