Help, Chrome zegt dat ik ben gehackt?

Wees gerust, deze melding wil niet zeggen dat je Robaws omgeving gehacked is.

Wat deze melding wel wil zeggen is dat de inloggegevens die je voor Robaws gebruikt gekend zijn op internationale gelekte lijsten. Zo zijn er verschillende grote platforms in het verleden "gehacked" geweest en als je nog steeds dezelfde paswoorden gebruikt loop je risico. Enkele voorbeelden van sites die gehacked zijn: canva, ebay, linkedIn, Yahoo, Adobe, ..

Het is geen goed idee om dezelfde gebruikersnaam & paswoord te gebruiken op verschillende platforms. Soms kan je achterhalen via https://haveibeenpwned.com/ welke betreffende site jouw gegevens heeft gelekt. Soms zal u hier wel niets in terugvinden, google gebruikt uitgebreidere lijsten.

Je kan dus best zo snel mogelijk jouw paswoord in robaws aanpassen via https://app.robaws.be/#/profile
Website paswoorden kan je controleren in chrome via: chrome://settings/passwords/check