Artikelen over: Import

Datanorm import

DATANORM

Info

DATANORM zijn bestanden die u doorgaans van uw groothandel ontvangt.
Zowel artikelen als kortingen en prijsupdates zijn in deze bestanden opgenomen.

Je kunt de DATANORM uploaden in het artikeloverzicht.

Ondersteunde types

Header line (V lijnen)
Control line (K lijnen)
Discount groups (R lijnen)
Dimensions (D lijnen)
Price line (P lijnen)
Service line (C lijnen)
Sets (J lijnen)

Import

Bestanden selecteren

Bij de start van de import levert u de datanorm bestanden via de "upload" knop.
U selecteert de gewenste bestanden met de gekende datanorm extensies: ".RAB", ".WRG", ".001" ... ".999"

Het is niet mogelijk om ZIP bestanden of om submappen te selecteren.

Bij het uploaden zie u een spinner. Daar datanorm vaak over grote bestanden gaat, kan dit even duren. Tot enkele minuten.
Na het uploaden zie u een nieuw scherm met een spinner. Op dit moment wordt de inhoud van de bestanden gecontroleerd. Dit kan opnieuw meerdere seconden duren.

Waarschuwingen en errors

Na de controle krijgt u een overzicht van waarschuwingen/errors indien deze aanwezig zijn.

Indien er waarschuwingen en errors aanwezig zijn, kan dit leiden tot een incorrecte import!
Indien u waarschuwingen ontvangt, kunt uw bestanden doorsturen naar Robaws support ter validatie.

Artikelgroepen

U kunt er voor kiezen om 1 of meerdere artikelgroepen te selecteren.

De aanmaken van de artikels is beperkt tot 10000 artikelen. Dit kan meerdere minuten duren.

U kan er voor kiezen om het scherm te laten openstaan of om het af te sluiten.

Na de import zijn de artikels beschikbaar in Robaws.
Deze kan u ook makkelijk terugvinden via de artikelgroepen.

Bijgewerkt op: 08/04/2024