Hoe werkt de One-Two integratie?

Wat is One-Two

One-Two is een moderne prikklok die toelaat door middel van het scannen van barcodes op eenvoudige manier materieel en tijdsregistraties te doen. Meer informatie zie hun website: https://www.one-two.com

Integratie met Robaws

De integratie kan aangezet worden via Instellingen -> Integraties -> Overige. Klik op 'Integratie activeren'. U moet dan inloggen met uw One-Two gebruikersnaam en wachtwoord.
Van zodra de koppeling gelukt is, zal Robaws uw werknemers, artikels en projecten aanmaken in uw One-Two omgeving.

Opgelet! Indien u reeds One-Two gebruiker bent met een artikelbibliotheek die u zelf heeft opgebouwd, is het beter om contact op te nemen met One-Two en te vragen naar een nieuwe lege omgeving. Zo vermijdt u conflicten in artikelnummers en synchronisatieproblemen en kan u met een schone lei beginnen.

Synchronisatie van artikels

Artikelnummer in Robaws -> Code in One-Two, of robaws_article_{id} indien niet ingevuld
Barcode in Robaws -> Barcode in One-Two, of robaws_article_{id} indien niet ingevuld

Wanneer een artikel een 'Uurcode' is, maken we deze aan in One-Two als zijnde een activiteit en laten we One-Two zelf de barcode genereren. De barcode uit Robaws wordt dan niet gebruikt.
Wanneer er een artikel verwijderd wordt in Robaws, of het wordt aangepast naar een uurcode, verwijderen we het artikel niet in One-Two, maar passen we de naam aan naar [INACTIVE]. U kan zelf in One-Two eventueel artikels of activiteiten gaan verwijderen, maar wanneer er in Robaws een aanpassing gebeurt op het artikel, zullen we het opnieuw aanmaken in One-Two.

Synchronisatie van projecten

Projectnummer in Robaws -> Code in One-Two
Projectnummer in Robaws -> Barcode in One-Two

Wanneer er een project verwijderd wordt in Robaws, verwijderen we het project niet in One-Two, maar passen we de naam aan naar [INACTIVE]. U kan zelf in One-Two eventueel projecten gaan verwijderen, maar wanneer er in Robaws een aanpassing gebeurt op het project, zullen we het opnieuw aanmaken in One-Two.

Synchronisatie van werknemers

Werknemer-ID in Robaws -> Code in One-Two
De barcode wordt gegenereerd door One-Two

Wanneer er een werknemer verwijderd wordt in Robaws, verwijderen we het project niet in One-Two, maar passen we de naam aan naar [INACTIVE]. U kan zelf in One-Two eventueel werknemers gaan verwijderen, maar wanneer er in Robaws een aanpassing gebeurt op de werknemer, zullen we deze opnieuw aanmaken in One-Two.

Import van werkbonnen

Elke nacht om 2u zullen alle registraties uit One-Two die gekoppeld zijn aan een Robaws artikel en project geimporteerd worden en aangemaakt als werkbon in Robaws. We gaan daarbij gaan groeperen op project en registratiedatum. Per combinatie project - registratiedatum zal er 1 werkbon gemaakt worden met daarin alle registraties van materialen en uren. Indien u nieuwe registraties aangemaakt heeft in One-Two en u wil deze meteen naar Robaws sturen, dan kan u dit via de knop 'Werkbonnen importeren' op dezelfde pagina waar u de integratie aanzet.

Barcode van projecten delen met uw productieafdeling

Om projecten aan uw productieafdeling door te geven kan u gebruik maken van de functie 'Standaarddocumenten' van de projectmodule. U kan dit vinden in Robaws onder Instellingen > Projecten. Als u de vervangingscode ${barcode} gebruikt in uw standaarddocument, kan deze PDF gebruikt worden door de productieafdeling om de barcode in te scannen van het betreffende project. U kan tevens andere nuttige informatie op dit document plaatsen middels de andere vervangingscodes van projecten: zie vervangingscodes.

Werknemers koppelen aan scanners

Dit is het enige dat nog moet gebeuren in de applicatie van One-Two zelf.

Bijgewerkt op: 23/06/2022