Android scanners

Het volgende artikel gaat over het gebruik van een Android scanner in samenspraak met onze Robaws-app voor voorraadbeheer.

Compatibele scanners

Onderstaande modellen van scanners worden op vandaag gebruikt door onze klanten. Hun ervaringen bij het gebruik van deze scanners zijn zeer positief. Zorg er zeker voor dat het toestel beschikt over de appStore zodat de Robaws app geïnstalleerd kan worden. Heeft u twijfels over de comptabiliteit van uw huidige scanner, neem dan gerust even contact op met uw vertegenwoordiger.

Zebra TC26 SE4100

Zebra MC3300

Hoe stel ik de Android scanner in?

Belangrijk voor het gebruik van de Robaws app zelf zijn de instellingen op het toestel. Android scanners hebben op het toestel een applicatie staan met de term "DataWedge". Zo hebben onder andere Zebra toestellen de app "DataWedge Profiles". In deze handleiding gebruiken we dan ook die app om aan te duiden wat er moet ingesteld worden. Dit kan mogelijks wat verschillen in de praktijk moest u geen Zebra toestel hebben.

Via de app "DataWedge Profiles" kan je een nieuw profiel toevoegen.

- Je klikt rechtsboven op de bolletjes, en kiest "New profile"
- Je geeft dit profiel de naam "Robaws"
- Vervolgens zet je "Profiel enabled" aan
- Bij "Associated apps" klik je op de bolletjes rechtsboven, "New app/activity" en kies je "be.eforge.bawsy" en daarna het "*" teken
- Onder de categorie "Barcode input" klik je "Enabled" aan
- Indien je gebruikt maakt van een GUN TRIGGER zet je "Hardware Trigger" ook aan
- Bij de categorie "Keystroke output" zet je "Enabled" aan, daaronder klik je op "Key event options" en duid je "Send Characters as Events" aan.

Key event options - Android Data Wedge

- Onder dezelfde categorie klik je door naar "Basic Data Formatting" en vink je "Enable", "Send data" en "Send ENTER key" aan.

Basic Data Formatting - Android Data Wedge

Alle andere profielen mag je uitschakelen indien je alleen met Robaws aan de slag gaat.

Daarna open je de Robaws app en doet je het volgende:

Linksboven klik je op de drie horizontale strepen, en kiest instellingen.

Bij scan keycode klik je op de barcode en als je een GUN TRIGGER heeft klik je dit eenmalig in, daarna zou er automatisch een nummer bij de keycode moeten verschijnen.
Bij stocklocatie kan je de standaard locatie al vooraf instellen indien gewenst.

Vanaf dan ben je klaar om naar de module voorraad te gaan, en in of uit te scannen in de app zonder uitgebreide manuele ingaven.

De tekst is te klein op mijn scanner! Help?

Het is mogelijk om dit op te lossen door enkele instellingen aan te passen in de Android instellingen, u doet dit is als volgt:
- Ga naar de instellingen
- Klik op "Toegankelijkheid"
- Zoek naar "Lettergrootte en "Weergavegrootte", pas beide aan naar uw wens. (In onderstaande foto hebben wij het op klein gezet)

Instellingen - Toegankelijkheid - Weergave

Bijgewerkt op: 10/08/2023